Glöm det där med att en strumpa passar alla

Att köpa rätt stödstrumpor är en konst.

Utbudet av olika stödstrumpor har ökat dramatiskt de senaste åren. Jag kommer ännu ihåg den tiden när det var nästan omöjligt att få tag på stödstrumpor i Finland, vilket också var orsaken till att vi började importera dem. Nu hittar man stödstrumpor i varuhus, lågprisbutiker, hälsokostsaffärer, apotek, hos terapeuter och på nätet. Som kund kan det vara mycket svårt att veta vad som är rätt produkt för ens behov. Via vår infosajt www.tukisukat.fi kan du få vägledning och hjälp när du väljer strumpor.

Det lönar sig alltså inte att vara blåögd när man ska shoppa stödstrumpor, och det allra smartaste är att ta hjälp av en expert. En felaktig stödstrumpa som inte är tillverkad enligt medicinska principer kan tyvärr till och med försämra blodcirkulationen. Det här gäller speciellt ifall den övre resåren trycker för hårt och trycket inte avtar mot knäet.

De strumpor Napra säljer kommer från två noga utvalda leverantörer, Medisox och Juzo.

Samtliga stödstrumpor av märket Medisox uppfyller Svensk standard SS-872400, vilket betyder att de produkterna är av högsta kvalitet och uppfyller de medicinska krav som ställs, och att kompression är den utlovade.

Våra Juzo kompressionsstrumpor uppfyller de tyska kvalitetskriterierna RAL- GZ 387 och Gutezeichengemainshaft Medizinische Kompressionsstrumpfe. Enbart en CE-märkning ger inga garantier för den medicinska funktionen. Medisox och Juzos kvalitetskriterier är däremot en garanti för att produkterna är både funktionella och att de fungerar rent medicinskt.

Vi hoppas att det här kan vägleda dig i ditt val av stöd- och kompressionsstrumpor. Med 25 års erfarenhet av branschen vet vi vad vi talar om, och behöver du mer hjälp och stöd är det bara att höra av sig.

 

Sköt om dina ben med trygga produkter!

 

David