Eteerinen öljy Laventeli

Rentouttava ja rauhoittava tuoksu.
10ml.

Tuotetunnus (SKU): I2203LAV Osasto:

Kuvaus

Lavendula angustifolia
Kasvin taustaa
Laventeli on 20 – 30 lajin suku, jota kasvaa villinä Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Intiassa. Koska se on tavanomainen puutarhoissa eri puolilla maailmaa, voi villiintyneitä kasveja löytää normaalin kasvualueen ulkopuolelta.
Öljyn valmistus
Laventeliöljy, Aetheroleum Lavandulae, valmistetaan tislaamalla vesihöyryllä. Öljyn on väriltään vaaleankeltaisesta vihreänkeltaiseen ja helposti juoksevaa.
Perinteinen käyttö
Laventelia on viljelty Etelä-Euroopassa luostareissa ainakin 1000-luvulta saakka. Nimi tulee latinan sanasta lavare – peseytyä, koska kukkia usein siroteltiin pesuveteen. Ruotsiin ja Suomeen kasvi tuli 1400-luvulla.
Hajuveden valmistuksen ohella laventelia käytetään antamaan makua ja tuoksua suitsukkeisiin, savukkeisiin ja ruokiin. Öljy on antiseptista ja käytetään ihovaivoissa, esimerkiksi pienehköissä palovammoissa ja hyönteisten puremissa.
Laventelipensaat houkuttelevat hauskoja hyönteisiä, kuten kimalaisia ja perhosia, mutta niiden sanotaan karkottavan hyttysiä.
Laventeli kotikäytössä
Laventelin katsotaan rentouttavan ja sitä käytetään usein stressiin. Rauhoittavan vaikutuksen takia tuoksu on suosittu makuuhuoneessa.
10 ml

Lisätiedot

Paino 40 g (gramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Eteerinen öljy Laventeli”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *