Modern venbehandling

Rundstickade kompressionsstrumpor och – strumpbyxor

Användning inom flebologi

Rundstickade sömlösa produkter används främst inom venös kompressionsbehandling. Dagens moderna kompressionsstrumpor är väldigt lika vanliga strumpor och är dessutom bekväma att använda. De har fortfarande den nödvändiga kompressionen som krävs för att garantera en effektiv behandling. Rundstickade kompressionsstrumpor används vid behandling för bl.a. åderbråck, kronisk veninsufficiens och efter operativa ingrepp. Strumporna finns både som standardstorlek och måttsydda. Till exempel kan bomull eller silver integreras för känsliga hudområden för att tillgodose användarens special behov.

Så här fungerar det

Kompressionsmaterialet skapar ett yttre tryck mot benet och därigenom också på venerna. Detta reducerar venernas diameter, och på detta sätt hjälper det venklaffarna att sluta tätt  fungera normalt. Blodcirkulationen förbättras,  svullnaden minskar och risken för trombosbildning (proppar) minskar.

Experter på lymfologi

Flatstickade kompressionsprodukter från topp till tå

Användning inom lymfologi

Inom lymfologi används, förutom kompressionssystem för avsvällning (t.ex. Juzo SoftCompress, Juzo ACS light och Juzo Compression Wrap), huvudsakligen flatstickade produkter med söm. Tillsammans med lymfdränage utgör de grunden vid all ödembehandling.

Flatstickade kompressionsprodukter ger en lyckad avsvällningsbehandling på lång sikt och är oftast obligatoriska inom lymfologin. Det finns en behandlingsprodukt för alla delar av kroppen, från tådelar, strumpor och strumpbyxor till ansiktsmasker. Produkterna tillverkas exakt efter patientens mått och finns att få i olika utföranden.

Så här fungerar det

Det kraftiga flatstickade materialet erbjuder speciella egenskaper, som t.ex. en massageeffekt som stimulerar lymfflödet. Det stickade materialet ger inte heller efter för ödemet. I kombination med rörelse uppstår ett högt arbetstryck som möjliggör en optimal komprimering av den ödematösa vävnaden, vilket är idealiskt inom lymfbehandling.

Fine Art

Fina och eleganta kompressionsstrumpor

Juzo Inspiration

Med unik elegans

Stil och finess utesluter inte venhälsa – framför allt inte när det handlar om Juzo Fine Art.
Dessa högkvalitativa och fina kompressions
strumpor och kompressionsstrumpbyxor är perfekta för att hålla dina vener i fin form och samtidigt förhöja din look. Här hittar du precis det som passar till din klädstil: glansig transparens, trendiga färger och kreativa mönster.
Juzo Inspiration finns i en rad olika utföranden, vilket ger ett brett spektrum av kombinationsmöjligheter.
Strumporna i Fine Art-linjen är otroligt sköna att använda
och passar i alla lägen – varje dag

Juzo Inspiration  är för dig som vill ha snygga tunna kompressionsstrumpor.

Köp nu

Active Day

Funktionella för aktiv vardag

Juzo Soft ⋅ Juzo Adventure

För ökad aktivitet, livslust och välbefinnande

Kompressionsstrumporna Active Day hjälper dig att få aktivare ben i din vardag och ger samtidigt många sköna stunder.
Med sitt mjuka
stickade mikrofibermaterial är Juzo Soft mycket behaglig för huden. Den är inte bara skön att använda, utan finns även i moderiktiga Trend Colours och är lika uppskattad av kvinnor som män för sin klassiska stil.
Juzo
Adventure slitstarka struktur gör dig redo för alla äventyr, oavsett om det gäller utomhusaktiviteter eller arbetsliv. Den höga andelen bomull gör knästrumpan extra hudvänlig och skön att använda.

Denna kollektion för både kvinnor och män är för dig som är fysiskt aktiv och behöver bekväm och effektiv kompression.

Köp nu

World in Motion

Dynamiska kompressionsstrumpor med hög funktion

Juzo Move ⋅ Juzo Dynamic ⋅ Juzo Dynamic Silver ⋅ Juzo Dynamic Cotton _Juzo Intenso

Tål garanterat tuffa tag – finns även med bomull eller silver

Pålitliga och slitstarka för dig som kräver det lilla extra: Här finns den idealiska rundstickade strumpan för dig med höga krav och särskilda behandlingsbehov.

Juzo Move är mångsidig och tålig med maximal komfort. Det unika och patenterade sticksättet gör att produkten enkelt dras över foten – och gör den mycket lätt att ta på och av. Andelen mikrofibrer gör materialet skönt att använda samt jämnar ut hudtemperaturen. Det höga arbetstrycket skapar en effektiv kompressionsbehandling och ett optimalt stöd för en aktiv vardag.

Juzo Dynamic är den idealiska rundstickade strumpan för dig som har höga krav och särskilda behov. Sitter perfekt – även vid hög fysisk belastning. Det täta, diskret stickade materialet ger ett dämpat intryck och är samtidigt mycket slitstarkt.

Den rundstickade strumpan Juzo Dynamic Silver har en genomgående instickad silvertråd med antibakteriell effekt. Silver har en antibakteriell effekt och bidrar till att återställa balansen i inflammerad och irriterad hud.

Naturfibern bomull förstärker helt perfekt Juzo Dynamic Cottons funktionella egenskaper. Den sköna bomullen på strumpans insida gör strumpan extra hudvänlig och behaglig att använda även för den som har hudirritationer och allergier.

För dig som ställer högre krav på effektivitet och hållbarhet.

Köp nu

Juzo Expert

Individuell lösning för ödembehandling

Juzo Expert – Juzo Expert Silver – Juzo Expert Cotton – Juzo Intenso

För Individuell ödembehandling – finns även med bomull eller silver

Juzo Expert ger maximal rörelsefrihet och är extra bekväm att använda. Det stickade materialet passar även perfekt för dem som inte har använt flatstickade produkter tidigare.

Juzo Expert Silver med de insydda silvertrådarna ger en antibakteriell effekt och återställer den naturliga balansen hos inflammerad och irriterad hud. Det minskar även klåda och irritation. Silvertråden är faststickad i strumpan och ger en fortsatt och oförändrad effekt även om strumpan tvättas.

Bomullsstrumpan är gjort med nästan 50 % bomull. Hela strumpans insida är av ren bomull och täcker all hud med den mjuka bomullen. Bomullsstrumpan är extremt mjuk och behaglig att använda.
Juzo Expert Cotton är därför extra lämplig för behandling vid känslig och ömtålig hud.

För dig som behöver individuella lösningar på medicinska specialbehov.

Vänligen kontakta kundtjänst 06-2243622 eller info@napra-rehab.fi

Måttblanketter hittar ni via denna länk

Juzo Expert Strong

Kraftigt utförande för svårare ödem

Juzo Expert Strong –  Juzo Strong Silver – Juzo Strong bomull

Juzo Expert Strong – Effektivt vid svårare ödem – finns även med bomull eller silver

Juzo Expert Strong ger ett högt arbetstryck och en aktiverande massageeffekt som stimulerar lymfcirkulationen.
Det fasta och starka stickade
materialet är ett effektivt stöd i behandlingen av svårare lymf- och lipödem.

Juzo Expert Strong Silver erbjuder ett måttsytt behandlingsalternativ för de mest allvarliga lymfologiska problem. Det starka materialet tillsammans med insydda silver trådar ger den bästa möjliga kompressionen och samtidigt en antibakteriell effekt som motverkar bakterier på huden (t.ex. Staphylococcus aureus).

Juzo Expert Strong Cotton kombinerar pålitlighet och styrka med mjukheten hos bomull. Den är perfekt för patienter med känslig hud, och för personer som helt enkelt föredrar bomull

För dig som behöver individuella lösningar på medicinska specialbehov.

Vänligen kontakta kundtjänst 06-2243622 eller info@napra-rehab.fi

Måttblanketter hittar ni via denna länk

Ställbar kompression

Specialprodukter för ödemreducering kan användas som effektivt alternativ till konventionella kompressionsrullar vid ödemterapi. De innovativa produkterna gynnar behandlingsresultatet samtidigt som de hjälper den medicinska personalen att spara både tid och kostnader. Produkterna kan anpassas individuellt efter patienten − även om omfången förändras under behandlingens gång. Patienten kan enkelt själv justera kardborrebanden under användning för optimal kompressionseffekt även om avsvällningen tilltar under behandlingen.

Juzo ACS Light

Kompressionssystem för behandling av svullnad

Det lågelastiska materialet ger Juzo ACS Light ett lågt vilotryck och ett högt arbetstryck. Den integrerade linern (fixeringshjälp) gör de enskilda
segmenten lätta att ta på. Silikonbanden högst upp på varje segment håller produkten säkert på plats. Dessutom ökar det bekväma
materialet chanserna för att behandlingen följs och hjälper patienten i sin egenbehandling.

För dig som behöver kunna variera kompressionseffekten av olika anledningar.

Köp nu

Påklädningsguider - gör så här

Påklädning strumpa med öppen tå

Påklädning strumpa med tå

Påklädning strumpa med öppen tå + Arion Easy slide Leg

Påklädning strumpa med sluten tå + Arion Magnide

Påklädning strumpa + Easy Fit

Påklädning ärm + Arion Easy slide Arm