Eteerinen öljy Vanilja

Kaikkien tuntema ja useimpia miellyttävä tuoksu.
10ml.

Tuotetunnus (SKU): I2203VAN Osasto:

Kuvaus

Vanilla planifolia
Kasvin taustaa
Vaniljaorkideat ovat monivuotisten kasvien suku, jotka kasvavat trooppisessa tai subtrooppisessa ilmastossa. Tunnetuin lajike on V. planifolia, jota lyhyesti kutsutaan vaniljaksi. Vaniljakasvia viljellään sen hedelmien takia, joita käytetään maustamiseen. Tätä itäisestä Meksikosta kotoisin olevaa kasvia viljellään nykyisin trooppisilla alueilla ympäri maailmaa.
Uutteen valmistus
Vaniljauute ei ole eteerinen öljy vaan tinktuura. Tuoreilla hedelmillä ei ole tuoksua, vaan se tulee esiin käsittelyn jälkeen monessa vaiheessa. Hedelmät kostutetaan ensin kuumaan veteen entsyymireaktioiden käynnistämiseksi. Sitten hedelmät saavat olla auringossa, kosteisiin liinoihin käärittyinä. Tässä vaiheessa luonteenomainen tuoksu tulee esiin. Jotta hedelmät eivät mätänisi, otetaan liinat jonkin ajan kuluttua pois ja vaniljatangot saavat kuivua auringossa. Lopuksi vanilja tavallisesti varastoidaan aromin parantamiseksi .
Uutetta valmistettaessa raaputetaan vaniljatankoa ja aromi saadaan esiin alkoholilla.
Perinteinen käyttö
Vaniljaa viljeltiin alunperin Totonaco-kulttuurissa Meksikossa. Nykyisin se on eräs maailman rakastetuimmista mauista. Vaniljajäätelö on tavallisin jäätelömaku ympäri maailmaa.
Terveysvaroitukset
Tiettävästi vaaraton.
Vanilja kotikäytössä
Hyvä tuoksu, josta on mahdoton olla pitämättä.
10 ml

Lisätiedot

Paino 40 g (gramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Eteerinen öljy Vanilja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *